نقش مهم صادرات نفت در کنترل انتظارات تورمی

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد معتقد است: هر چقدر صادرات نفت کشور افزایش یابد، درآمدهای ارزی بیشتر تقویت می‌شود و بانک مرکزی راحت‌تر می‌تواند بازار ارز را کنترل کند.

به گزارش روز جمعه اگزیم نیوز، علیرضا کرباسی افزود: تا چند سال قبل صادرات نفت به ۴۰۰ هزار بشکه کاهش یافته بود، اما امروز گزارش‌های بین المللی حاکی از آن است که صادرات نفت ایران از یک و نیم بشکه عبور کرده است.
کرباسی بیان داشت: یکی از مهم‌ترین شاخص‌هایی که می‌توان ارزش نرخ ارز را محاسبه کرد این است که میزان تولید نا خالص ملی و ارزش صادرات کشور را مورد بررسی قرار داد. لازم به ذکر است که در کشور ما صادرات دو بخش اساسی دارد که شامل صادرات نفتی و صادرات غیر نفتی است.
این استاد اقتصاد دانشگاه فردوسی تصریح کرد: صادرات غیر نفتی شامل صادرات بخش‌های کشاورزی، مواد خام، فلزات و... است، که احتمالاً بین ۱۰ تا ۱۵ درصد صادرات کشور را پوشش می‌دهد. با توجه به آمارها بیشترین میزان صادرات کشور متعلق به بخش نفت است و به عبارت دیگر حدود ۸۰ درصد از صادرات غیر نفتی از نفت و مشتقات نفتی و پتروشیمی که وابسته به نفت است، به دست می‌آید.
وی گفت: در این شرایط هر چقدر صادرات نفت کشور افزایش یابد، به همان میزان درآمدهای ارزی کشور تقویت می‌شود و با افزایش درآمدهای ارزی، بانک مرکزی هم راحت‌تر می‌تواند بازار ارز را کنترل کند.
این استاد اقتصاد دانشگاه فردوسی عنوان کرد: یکی از موضوعاتی که در صادرات نفت مهم تلقی می‌شود این است که پول‌های صادراتی سریع‌تر به کشور بازگردد، بنابراین به همان میزان که بازگشت ارز به کشور تسریع شود به همان اندازه انتظارات تورمی بهتر کنترل و در ادامه نوسانات نرخ ارز کنترل پذیرتر خواهد شد.
به گفته کرباسی، افزایش صادرات نفت تاثیر زیادی در مدیریت بازار ارز و کاهش انتظارات تورمی و کنترل تورم در کشور دارد.

کد خبر 77503

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 16 =